onsdag 5. november 2014

Reklame

Vi fikk en oppgave som gikk ut på å reklamere om at de selger havregrøt til frokost på Sødorp Gjestgiveri. Vi skulle lage to forskjellige reklamer med litt forskjellig budskap som fanget oppmerksomheten til folk. Sånn ble resultatet:


Her ser man et forfriskende bilde av havregrøt. I denne reklamen blir overdrivelse brukt. ''Få i deg de næringene du trenger ved hjelp av de sunneste råvarene fra bygda!'' Her får jeg også frem noen fordeler med havregrøt også viktig informasjon med klokkeslett, sted og pris.
  

På denne reklamen her har jeg fått frem de viktigste fordelene med havregrøten også valgte jeg et passende bilde til teksten. Jeg ga også informasjon om klokkeslett, pris og sted sånn at kundene får med seg den viktigste informasjonen når de leser reklamen. 


















1. Produktet i hovedrollen:
Dette er den enkle og ukompliserte løsningen. En forteller om produktfordelen med rene ord og viser produktet slik det er. Reklamefolkene kaller dette ofte for en ''A1-løsning'' fordi de legger i det at det står overfor en enkel og opplagt løsning som antakeligvis er for konvensjonell til å vekke oppsikt.

2. Produktet i bruk:
Her kan det dreie seg om hvordan produktet monteres, eller hvordan det skal brukes. Løsningen er altså demonstrasjon. F.eks tilberedning av matvarer osv..

3. Problemet:
Her viser vi det problemet produktet har tenkt å løse.

4. Problem og løsning:
Den klassiske ''før og nå'' som vil utgjøre en oppmerksomhetsvekker.

5. Resultatet:
Her blir det presentert det som har skjedd/blitt laget etter at man har brukt/gjennomført et produkt. Om resultatet er det mest spennende ved tilbudet, er kanskje dette måten å formidle det på.

6. Sammenligning:
Av og til kan en få vist klare fordeler ved å sammenligne produkter eller tjenester med konkurrentenes. Det er et klart og effektivt regigrep,

7.  Opprinnelse eller råvarer:
Det er viktig å fremheve hvor produktet kommer fra eller hva det er laget av. Dette er interessant for kundene å vite.

8.. Testimonium:
Testimonium står for vitnesbyrd eller anbefaling, og det virker ofte overbevisende om vi får en anerkjent ekspert til å presentere produktet. (Det bør være en god regel at vedkommende også vet hva han/hun snakker om).

9. Det aksepterte overdrivelse:
Lyver du så det monner, så blir det som regel god underholdning. Folk aksepterer den grove overdrivelsen og oppfatter den som en morsomhet.

10. Den informative vinklingen:
Dette er en informativ og omfattende historie som er rik på forklaringer og detaljer, eller en visuell løsning som signaliserer grundighet, saklighet og stor villighet til å brette ut samtlige sider av en sak i form av piler, diagrammer, tabeller og detaljbilder.

11. Analogi:
Dramatiseringsformen består i å låne positive trekk fra noe utenfor selve produktet. Som for eksempel ''hvit som snø, rask som en gepard og myk som fløyel.''

12. Aktualitet:
Å utnytte nyheter av ynse slag er en velkjent dramatiseringsform. Det må fantasi og kreativitet til.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar