mandag 7. september 2015

PR-strategi til Arbeiderpartiet

I dag er det kun 7 dager igjen til kommunevalget! I media så har jeg fått en oppgave hvor jeg skal hjelpe ett politisk parti i min kommune oppover via en PR-strategi - her skal jeg skrive hvilke kanaler jeg vil de skal bruke, hvilken målgrupper som er viktig å nå og hva som er viktig for Ringebu kommune.

En PR-strategi består av fem faser:

  • forankring
  • situasjonsanalyse
  • planlegging av tiltak
  • gjennomføring
  • evaluering

For at Arbeiderpartiet skal kunne få mennesker med på sitt ''lag'' og få flest stemmer er AP avhengig av deres tillit. For å få tillit av publikum må man kunne kommunisere riktig med publikum og bruke riktige kanaler for å kunne nå ut til de målgruppene som er viktige å nå. Det kan være igjennom radio, aviser, stander, internett og flygeblader. Nå skal jeg tenkt å lage en PR-strategi som skal hjelpe Arbeiderpartiet på ''rett spor'' igjen!

Forankring: Det første er at dere i AP må ha et klart mål med strategien - alle som arbeider innenfor partiet bør kjenne til målet og være involvert i prosessen. Da synes jeg at de innenfor Arbeiderpartiet i kommunen skal sette seg ned å ha ett møte der hvor alle bli enige om hva målet deres er. Jeg synes at målet deres burde være å få flest stemmer og å vinne tilliten til ''publikum''.

Situasjonsanalyse: Partiet burde også gjøre en SWOT-analyse som står for Strenghts, Weakness, Opportunitites and Threats. SWOT-analysen går ut på å finne ut sterke sider, svake sider, muligheter og svakheter innenfor partiet - dette kan dere komme langt med å. Sett dere ned å lag en slik analyse sånn at dere kan bruke de sterke sidene deres og de mulighetene dere har.

Planleggingsfasen
Hvilke kanaler burde brukes?
Dere burde gå for stands, flyveblader, sosiale medier, radio og avis. I og med at dere burde velge disse kanalene er fordi det er igjen altfor få dager igjen til å gjøre noe ''stort'' ut av det. Her blir budskapet delt ut til voksne og eldre mennesker som leser avisa, unge folk som kanskje ikke leser avisa de får da støtt på det via sosiale medier, radioen hører nesten alle på hvis de kjører bil og flyvebladene støter man på enten i postkassa eller på vei til butikken. Disse kanalene er noe alle kommer over så og si hver dag - i alle aldre.

Hvilke målgrupper er de viktigste for dere å nå?
De viktigste målgruppene som dere må nå frem til er ungdommer, studenter, folk med både med og uten utdanning, arbeidsledige, de med arbeid og eldre.

Hvilket budskap er det viktig å få frem?
De viktigste budskapene dere må få frem er at dere står for flere lærlingeplasser, flere studieplasser og fagskoleplasser, flere tiltaksplasser, bedre oppfølging av unge i NAV, mer fleksible dagpengeordninger og permitteringsregelverk. Nye arbeidsplasser i alle deler av næringslivet og hjelpe de som mister jobben. Dere vil også at alle skal ha en sunn og aktiv alderdom. Og det at dere vil redusere lokal forurensning.

Gjennomføring: Nå er det deres jobb å gjennomføre planen som jeg har lagt opp til dere. Dere må stå på for å få dette til - alle må jobbe sammen med dette. Samarbeid sammen og følg disse rådene som jeg har gitt til dere.

Evalueringsfasen: Her må det vurderes om dere klarte å oppnå målet deres med å få med folket på deres side. Holdt analysen mål? Var planleggingen god nok? Ble det bra nok gjennomført?


                    



Kilder tekst: Mediemøter 2
http://arbeiderpartiet.no/Hovedsaker/Arbeid
http://ringebu.arbeiderparti.no/

Kilder bilder:
http://onarki.no/blogg/2011/12/samholdskraft/
http://maritimt-forum.no/stavanger/event/politisk-mote-med-arbeiderpartiet/