mandag 2. februar 2015

Filmanalyse: Trust

Trust
Filmen ‘’Trust’’ er en amerikansk dramafilm som er regissert av David Schwimmer, produsert av Avi Lerner og er basert på et manus av Andy Bellin og Robert Festinger. ‘’Trust’’ ble ferdigstilt i september 2010. Filmen sin spilletid er på 1 time og 49 minutter.



Hvem er det egentlig 14 år gamle Annie chatter med i månedsvis?

Et mareritt for en familie starter når 14 år gamle Annie treffer sin første kjæreste over internett. Etter at Annie og hennes gode venn har kommunisert i over to måneder via telefonsamtaler og online chatting, oppdager Annie at vennen hennes ikke var den hun trodde. Selv om hun visste dette, ville hun likevel gå med på å møte han.

Fjorten år gamle Annie Cameron bor i Chicago sammen med sin mor, far, lillesøster og storebror. På fjortenårsdagen hennes fikk hun en laptop av sine foreldre. Ikke lenge etter at hun fikk laptopen så møter hun Charlie i et online chatterom, hun får en umiddelbar forbindelse med gutten. Etter flere uker med chatting begynner de å snakke i telefonen med hverandre. Via meldingene så humper alderen hans opp til atten, tjue og deretter tjuefem. I begynnelsen så ble Annie veldig skeptisk, men til slutt så la hun alle sine bekymringer om alderen hans til side. Hun holder sin forelskelse skjult for sine foreldre og fortsetter å snakke med Charlie.

Etter hele to måneder med kun elektronisk kommunikasjon så blir Annie invitert av Charlie til å møte han på et kjøpesenter. Annie bestemmer seg for å møte opp så kjøpesenteret for og endelig møte Charlie. Når han kommer, legger hun merke til at han er mye eldre enn 25 år, han ser ut til å være mellom 35-40 år gammel. Selv om Annie er opprørt over løgnene hans så tilbringer hun allikevel dagen sammen med han etter alle komplimentene og søt-snakkingen hans. Annie ble med Charlie til et motellrom. Da de ankommer motellrommet ber Charlie Annie om å skifte til undertøyet han hadde kjøpt til henne, mens han sitter på sengekanten. Annie setter seg ved siden av han, Charlie begynner å ta på henne, selv om hun sier nei og forteller han å vente, han skyver henne ned i sengen og voldtar henne. I all hemmelighet filmer han dette. Etter denne hendelsen begynner Charlie å ignorere henne.

Annies bestevenninne, Brittany så henne og Charlie på kjøpesentret den dagen. Brittany blir bekymret for sin bestevenninne så hun varsler ifra om det til skolens ledelse. Dette ødelegger vennskapsforholdet mellom disse to jentene. Skolen varsler politiet, og FBI begynner å etterforske saken. Under alt dette finner Annie ut at hun ikke var den eneste jenta, men også tre til. Dette gikk veldig innover på henne, så en dag dro hun tidlig hjem fra skolen. Faren til Annie fant henne liggende i badekaret nesten bevisstløs på grunn av overdose med piller. Dagen etter våknet hun igjen, og hadde en dyp samtale med faren sin.

I det rulleteksten starter, blir det avslørt en video av Charlie hvor han viser seg å være en fysikklærer som heter Graham, han var en gift mann med en liten sønn.

Budskapet filmen prøver å få frem er vel det at man ikke alltid kan stole på de man møter via internett, og at det er lurt foreldre følger med på hva barna egentlig gjør på internett og hvem de kommuniserer med. Dette er en lærerik og fin film som har en handling som faktisk er virkelig!

I filmen så begynner man å skjønne fort at nettvennen Charlie ikke er helt til å stole på, og at han egentlig er ute etter kun en ting. Ettersom at han alltid sier at kameraet på pc'en hans ikke funker imens de chatter og han sa han var yngre enn det han egentlig var. Sånne tegn dukker stadig opp i chatsamtalene mellom Annie og Charlie.